Voormalige United Airlines-boeing 747 dient in Seattle als kantoorruimte

Voormalige United Airlines-boeing 747 dient in Seattle als kantoorruimte

Nov 9, 2021

Vliegen

Een nieuw gebouwencomplex in Seattle, de thuisbasis van vliegtuigfabrikant Boeing, krijgt een afgedankte Boeing 747 als middelpunt. De romp van een voormalig United Airlines-toestel wordt straks niet alleen als verbindingsbrug gebruikt, maar ook als lounge. Ook zal er een aantal kantoren in worden gebouwd.

Het concept voor het gebouwencomplex 1200 Stewart komt van Henriquez Partners Architects, in de staat Washington een bekende naam. Het complex wordt circa 120.000 vierkante meter groot, en omvat onder meer twee torens met huurappartementen, winkels, ateliers, een podium en een zogeheten galleria. Daar zal de gepolijste 747 pronken, als verbinding tussen Stewart Street en Denny Way.

Henriquez Partners zegt de Boeing 747 te beschouwen als een kunstwerk. "Het toestel blijft nagenoeg intact, alleen de vleugels worden ingekort omdat het toestel anders niet tussen de twee hoofdgebouwen past." Het geheel moet in 2022 gereed zijn.

De Boeing 747 is ruim twee decennia gebruikt door United Airlines maar werd in 2014, na 13.000 vluchten, in de woestijn geparkeerd.

(Bron: luchtvaartnieuws.nl)

Vertel ons jouw reisplannen.

Zakelijk, privé, of in groep
Je krijgt steeds een hoogst ervaren expert of team toegewezen.