Reisverslag: reis mee met onze collega Niki door Schotland

Reisverslag: reis mee met onze collega Niki door Schotland

Mar 8, 2022

Reizen

15 juni was het eindelijk zo ver, de reis waar we zo lang hadden naar uitgekeken! We namen het vliegtuig met Brussels Airlines naar Edinburgh en installeerden ons in het Cairn hotel voor 2 nachtjes.

Edinburgh is een heel gemoedelijke en overzichtelijke stad. We bezochten natuurlijk Edinburgh Castle en wandelen op de Royal Mile. Wat de eerste avond zeker niet mocht ontbreken, waren een heerlijke Fish ’n Chips en een pittige whisky! Eten en drinken zijn trouwens vrij goedkoop in Schotland.

Maar we waren hier vooral voor de natuur, dus haalden we de huurwagen op die we bij Sunny Cars gereserveerd hadden en trokken richting Highlands.

Onze eerste stop onderweg naar Blair Atholl was Queen’s View. We hadden op voorhand enkele wandelingen uitgekozen voor de ganse reis. Ik zou dit iedereen aanraden, omdat je op die manier veel tijd ter plaatse uitspaart. We verbleven tijdens deze reis vooral in kleinschalige hotels en B&B’s, waardoor je vaak extra tips krijgt van medegasten of de eigenaar.

Na een nachtje in het Dalgreine Guest House (en een zalig ontbijt) trokken we verder naar het noorden. We hielden even halt in Inverness om daar een match van de Rode Duivels mee te pikken en ondertussen de stad even te verkennen.

Maar ons doel die dag was Drumnadrochit, de thuis van Nessie, het monster van Loch Ness. Stel je van het dorpje niet te veel voor, want buiten een museum en 2 tavernes valt er niet veel te beleven. Maar de natuurpracht maakt het allemaal meer dan goed. En dat geldt voor heel Schotland. Elke 500 meter zou je stoppen om foto’s te nemen van de ongelooflijke uitzichten (wat we de eerste dagen dan ook deden).

Onze reis bracht ons vervolgens naar The Isle of Skye. Tip: reserveer op voorhand als je wil dineren in Portree. De restaurants kunnen het aantal toeristen niet aan en dat maakt dat er ’s avonds lange wachtrijen zijn. Skye is de enige plek waar je de autocars met toeristen ziet toestromen. Maar als je enkele kilometers verder trekt, ben je weer alleen op de wereld. Zalig gewoon!

We verlaten Skye met de ferry naar Mallaig. Daar zetten we onze tocht verder richting Loch Leven. Onderweg houden we halt bij het Glenfinnan Viaduct, want hier passeert The Jacobit, beter gekend als “de trein van Harry Potter”. Naast het feit dat deze stoomtrein best wel leuk is om te zien, is het uitzicht dat je hier hebt zeer indrukwekkend.

We eindigen onze reis in Callander met een verblijf in de geweldige Abbotsford Lodge. Onderweg naar de luchthaven stoppen we nog even in Stirling voor een klim naar het kasteel. We verlaten Schotland met veel wandelkilometers in de benen, gezonde lucht in onze longen en met de belofte dat we gauw terugkeren naar dit prachtige land!

Kriebelt het om naar Schotland te vertrekken? Neem dan gerust contact op met Niki, ze deelt graag haar liefde voor Schotland met jou!

Vertel ons jouw reisplannen.

Zakelijk, privé, of in groep
Je krijgt steeds een hoogst ervaren expert of team toegewezen.