Radisson Hotel Group biedt in primeur koolstofnegatieve vergaderingen aan

Radisson Hotel Group biedt in primeur koolstofnegatieve vergaderingen aan

Nov 22, 2021

Hotels

Radisson Hotel Group (RHG) is er trots op 's werelds eerste hotelgroep te zijn die alle vergaderingen en evenementen in meer dan 400 hotels in zijn EMEA-portfolio koolstofnegatief maakt. Voor elk evenement dat plaatsvindt in de deelnemende hotels, compenseert RHG het dubbele van de koolstofvoetafdruk, om ervoor te zorgen dat elke vergadering een positieve impact heeft op het milieu.

Voor meetings en events die worden geboekt tussen 18 oktober 2021 en 31 januari 2022 en die plaatsvinden vóór 31 maart 2022, zal Carbon Negative - Planet Positive de nieuwe duurzaamheidsnorm worden. Het programma biedt klanten de mogelijkheid om vergaderingen op een duurzame manier te organiseren door de dubbele CO2-uitstoot van vergaderingen en evenementen gratis te compenseren voor de klant, waardoor vergaderingen die in deze periode plaatsvinden in deelnemende hotels koolstofnegatief worden.

Carbon Negative - Planet Positive versterkt het 100% koolstofneutrale vergaderaanbod van de groep, dat sinds 2019 in de 1.600 hotels van de groep wereldwijd is ingevoerd. Het initiatief maakt deel uit van het bredere Responsible Business-programma van de groep, dat streeft naar een vermindering van de koolstofvoetafdruk met 30%, en dat wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen wil vaststellen. Sinds de lancering van het 100% koolstofneutrale meetings programma heeft RHG meer dan 30.300 ton CO2 gecompenseerd zonder kosten voor haar klanten.

Voor elke vergadering wordt de koolstofvoetafdruk berekend met behulp van de HCMI-methodologie en vervolgens gecompenseerd via projecten die zijn erkend volgens de Gold Standard of de Verified Carbon Standard (VCS). Deze projecten bestrijden klimaatverandering en dragen bij aan duurzame ontwikkeling in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN en omvatten: een programma voor schoon koken en veilig water in Kenia, windmolenparkprojecten in Turkije, India en de VS om groene elektriciteit op te wekken, een bosbeschermingsprogramma in Peru om ontbossing duurzaam te verminderen, en een biogasproject op het platteland van China. Daarnaast kunnen leden van Radisson's Radisson Rewards loyaliteitsprogramma ook kiezen om hun loyaliteitspunten in te wisselen om hun verblijf te compenseren.

Vertel ons jouw reisplannen.

Zakelijk, privé, of in groep
Je krijgt steeds een hoogst ervaren expert of team toegewezen.