Europese bestemmingen voor kunstliefhebbers

November 22, 2021

Europese bestemmingen voor kunstliefhebbers

Nov 22, 2021

Reizen

Deze Europese bestemmingen horen thuis op de bucketlist van kunstliefhebbers

Ben jij een fan van cultuur opsnuiven, musea bezoeken, architectuur bewonderen en schilderijen bestuderen? En wil je zodra het allemaal weer kan graag een citytrip plannen, maar weet je als kunstliefhebber niet precies waar je moet zijn? Wij willen jou hier graag bij helpen! In dit blogartikel lees je alles over onze favoriete kunststeden in Europa.

1. Parijs

Parijs, de stad van de liefde, mag ook op het lijstje met mooiste kunststeden absoluut niet ontbreken. Om te beginnen vind je hier natuurlijk het Louvre, in dit museum vind je meer dan 35.000 meesterwerken. Ook in Musée d’Orsay kun je werken van grootheden zoals Monet, Van Gogh en Cézanne bewonderen. Toch hoef je om van de kunst van Parijs te genieten niet eens perse naar een museum. Als liefhebber van kunst moet je ook zeker een kijkje nemen in de karakteristieke schilderswijk Montmartre. Hier kun je kunstenaars in levende lijve te werk zien gaan.

2. Wenen

Voor mooie musea moet je zeker in Wenen zijn, hier vind je namelijk het Museumsquartier Wien. Één van de grootste museum complexen in de wereld. In totaal bestaat het uit 6 verschillende museums. Als liefhebber van moderne kunst kun je je hart ophalen in het Leopold Museum. Ben je meer geïnteresseerd in oudere werken? Bezoek dan het Natural History Museum waar je stukken van Europa’s meest beroemde kunstenaars door de eeuwen heen kunt bezichtigen. Ook voor mooie architectuur ben je in Wenen aan het juiste adres, de Belvedere Paleizen zijn bijvoorbeeld erg mooi om te bezichtigen.

3. Rome

In Rome staat het Vaticaanse Museum. Dit museum heeft de grootste Renaissancekunst collectie ter wereld. Het meest bekende werk dat hier te zien is, is Michelangelo’s Fresco in de Sixtijnse kapel. Rome wordt gekenmerkt door de restanten van het oude Romeinse rijk die er te vinden zijn, bijvoorbeeld het Colosseum. Andere musea die het ook zeker waard zijn om te bezoeken zijn Galleria Borghese en het National Etruskisch Museum.

4. Berlijn

In de stad Berlijn kun je voor prachtige architectuur, fotografie en kunst zeker terecht. Er zijn vooral veel musea met mooie hedendaagse of historische kunst.  Berlijn is een bruisende stad waar altijd wel wat te beleven is, het heeft super veel te bieden en is daarom voor een groot publiek leuk. Vergeet niet om een foto te maken bij de vrolijk geschilderde Berlijnse Muur. Dat is natuurlijk het mooiste kunstwerk van Berlijn.

5. Londen

Ook in Londen valt er genoeg kunst te bewonderen. De stad heeft een behoorlijk aantal indrukwekkende musea. Wat dacht je bijvoorbeeld van National Gallery, British Museum en het Tate Museum. Het Tate Modern in de meest bezochte kunstgalerie ter wereld. Niet zonder reden natuurlijk, je vindt hier echt unieke kunst. Ook buiten is er genoeg moois te ontdekken. Tijdens een wandeling door deze stad kom je veel stedelijke kunst tegen.

6. Valencia

Een andere Spaanse stad vol kunst is Valencia. Op cultureel en artistiek gebied zou deze stad veel meer aandacht moeten krijgen. Het bekendste museum in Valencia is waarschijnlijk wel het Museum van Moderne kunst. Dit museum is al een waar kunstwerk aan de buitenkant. Als je meer van oude kunst houdt is Fine Arts Museum of Valencia meer wat voor jou. Hier vindt je kunst van de Romeinse tijd tot aan de Renaissance.

(Bron: TAKE A TRIP)

Vertel ons jouw reisplannen.

Zakelijk, privé, of in groep
Je krijgt steeds een hoogst ervaren expert of team toegewezen.