Een goede accommodatie tijdens je zakenreis

Een goede accommodatie tijdens je zakenreis

May 15, 2024

Good to know

Het verblijf is, naast het vervoer naar en van de bestemming, één van de meest belangrijke aspecten van je zakenreis. Een efficiënte locatie draagt bij aan het comfort van je trip.

Onze Travel Consultants zoeken comfortabele hotels of appartementen voor je uit, en houden daarbij de hieronder genoemde ‘checks’ in het achterhoofd.

Check 1: Locatie is key!

Ligt je accommodatie in de buurt van je afspraak, werklocatie, bijeenkomst of congres? En zo niet, is het dan makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of door middel van een korte taxirit?

Zit je liever in een levendige, hippe buurt met veel bars en restaurants? Of verblijf je liefst vlak naast je ontmoetingsplaats of congrescentrum?

Heb je slechts een beperkte tijd te plaatse, kom je laat aan en/of moet je alweer vroeg terug vliegen? Dan kies je beter voor een hotel nabij de luchthaven.

Check 2: Werkplek, wifi en connectiviteit

Werk je graag nog wat dingen af of volg je steeds je e-mails op tijdens je zakenreis? Dan is een kamer met een degelijk bureau onmisbaar. Of opteer voor een hotel met een rustige lounge met werkmogelijkheden.

Als je wil werken is internet een onmiskenbare basisbehoefte. Zorg er dus voor dat je ook in het buitenland voorzien bent van een goede (en beveiligde) verbinding. Check of je accommodatie wifi heeft zodat je niet verrast wordt door een torenhoge telefoonrekening.

Check 3: Vergaderfaciliteiten

Ontmoet je klanten of zakenrelaties in het buitenland? Dan is een hotel met vergaderfaciliteiten een aangewezen optie.

Check 4: Comfort, voorzieningen

Even ontspannen in de fitness of sauna na een drukke dag? Daar kan je deugd van hebben!


Ook een vlotte klantenservice is belangrijk. Een early check-in of late check-out kan ook bijdragen aan het comfort van je trip.

Check 5: Klantenservice en sterrenkwalificatie

We moeten je niet vertellen dat een hotel met meer sterren vaak ook over meer faciliteiten en comfort beschikt! Ook een goede klantenservice is onontbeerlijk en zorgt voorgemoedsrust.

Check 6: Vervoer en parkeergelegenheid

Is het hotel makkelijk bereikbaar? Stopt er openbaar vervoer naast de deur, of heeft het een grote parking met voldoende plekken als je met de auto reist? En kan je die parking vooraf reserveren? In geval van een elektrische auto, kan je opladen aan het hotel, en indien niet misschien vlakbij?

Heb je nog vragen die specifiek voor jouw verblijf of locatie van toepassing zijn, stel ze dan gerust aan onze Travel Consultants, want zij denken graag met je mee!

Vertel ons jouw reisplannen.

Zakelijk, privé, of in groep
Je krijgt steeds een hoogst ervaren expert of team toegewezen.