Een cruise, iets voor jou?

Een cruise, iets voor jou?

Feb 28, 2022

Reizen

Wil je graag meerdere bestemmingen zien en maar één keer je koffer uitpakken? Dan is een cruise écht iets voor jou!

Bovendien kan je werkelijk overal ter wereld ‘cruisen’: de gekende Middellandse Zee, de Canarische eilanden, de Noorse Fjorden, de Caraïben, de Emiraten, het Panamakanaal, IJsland… Wij dagen je uit één water te vinden waar nog geen cruiseschip, groot of klein, langs vaart.

We geven je graag een overzicht van welke cruise-mogelijkheden er zijn en naar welke bestemmingen je zoal kan reizen.

Over rederijen en schepen

Er zijn momenteel meer dan 60 rederijen en meer dan 350 cruiseschepen om uit te kiezen. Met zoveel keuze is het een hele uitdaging om het geschikte schip te kiezen. Wij matchen je met plezier aan de juiste cruise-beleving!

  • HEDENDAAGS & FUN

Deze rederijen zijn perfect voor jongvolwassenen en gezinnen met kinderen, die houden van een geanimeerde cruisevakantie. Ze beschikken meestal over de grootste schepen en hebben bijgevolg ook heel veel entertainmentmogelijkheden (sport & spel). In deze categorie vinden we onder meer MSC Cruises, Costa Cruises en Aida Cruises terug.

MSC Cruises

  • LUXE & EIGENTIJDS

Ook grote schepen, maar met meer verfijnde voorzieningen en een meer luxueuze omgeving. Voor deze rederijen betaal je iets meer, maar je krijgt er dan ook meer voor terug: klimmuren en ziplines, verschillende (thema-) restaurants, broadway shows, meer oog voor detail bij de inrichting van de kajuiten, … Rederijen als Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line passen perfect binnen deze categorie.

Royal Caribbean - Zipline

  • PREMIUM

Deze rederijen richten zich op reizigers die bereid zijn om iets meer te betalen voor de accommodaties, hoogwaardige keuken en uitstekende service. Ook bieden zij meer plaats per passagier aan (guests/space ratio). De rederijen zijn nog steeds geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn voldoende faciliteiten, zoals clubs voor peuters, kleuters en tieners, maar grote waterparken, actieve animatie, klimmuren en dergelijke zal je hier niet vinden. Celebrity Cruises, Holland America Line, Princess Cruises en Cunard zijn mooie voorbeelden.

Celebrity Cruises

  • ULTRA PREMIUM

Ben je op zoek naar een rederij die vaart met kleinere (boetiek-) schepen en hierdoor in kleinere aanleghavens kan komen? Dan ben je bij Oceania Cruises, Azamara en Ponant aan het juiste adres. Deze rederijen voldoen perfect aan de eerder veeleisende passagiers die op zoek zijn naar persoonlijke service en intimiteit. De cruises zijn het algemeen iets duurder, maar leveren ook wat ze beloven. Vaak zitten de fooien en dranken al inclusief de cruiseprijs.

Azamara

  • LUXE & HOOGSTAANDE SERVICE

High end cruises, het neusje van de zalm, dikwijls met butler service, en sterrenchefs bereiden er de maaltijden. Rederijen die tot dit segment behoren zijn meestal all-inclusive. Bij Regent Seven Seas zijn trouwens zeer veel hoogwaardige excursies inbegrepen in de cruiseprijs! Andere rederijen: Silversea, Seaborn, Crystal Cruises, Hapagg Lloyd Cruises, SeaDream Yacht Club, …

Silversea schepen

Populaire cruise-bestemmingen

Dichtbij, of ver weg. 8 dagen, 3 weken of enkele maanden. Het kan allemaal. Overal ter wereld! Maar welke bestemmingen en routes zijn nu écht het meest populair?

We geven je een aantal voorbeelden van zeecruises, maar ook voor een riviercruise kan je bij ons terecht! En wist je dat er ook themacruises bestaan? Denk maar aan golfcruises, een cruise in Disney-thema, cruises met speciale tarieven voor alleenreizende passagiers, zeilcruises, enz.

  • De adembenemende kracht van de natuur | Noorse Fjorden

Ver weg van de door toeristen gedragen paden van andere Europese bestemmingen, is Noorwegen een land dat buitengewoon rijk is aan prachtige, werkelijk adembenemende, natuurlijke schoonheid. De fjorden zijn ongetwijfeld de belangrijkste attractie en het echte symbool van het land. Fjorden zijn diepe inhammen langs de kust, gevormd als gevolg van het smelten van gletsjers tijdens de ijstijd. Noorwagen telt er maar liefst 1000!

  • Cultuur, traditie & monumenten | de Middellandse Zee

Een cruise naar de Middellandse Zee geeft u de mogelijkheid om de historische havens van Italië - van Bari tot Venetië, van Genua tot Napels - van dichtbij te bekijken. Geniet van de pittoreske en verfijnde Franse steden zoals Cannes en dompel je onder in de Spaanse cultuur in Barcelona, Malaga, Valencia en of Ibiza. Onze absolute favoriet? Een cruise langs de Griekse Eilanden. Écht de moeite waard!

  • Droombestemming | de Caraïben

De Caraïben zijn altijd één van de mooiste en meest fascinerende bestemmingen ter wereld geweest. Een droombestemming voor elke gast die wil ontspannen in een prachtige omgeving, omringd door lange uitgestrekte witte zandstranden, palmbomen, exotisch fruit, koraalriffen en een turquoise zee. Van Barbados tot Jamaica, van St. Lucia tot de Bahamas, van Guadalupe tot Trinidad&Tobago. Geniet van winkelen en het nachtleven in trendy Miami of de mysterieuze Mexicaanse Costa Maya.

  • Toekomst & traditie | de Verenigde Arabische Emiraten

De bestemming roept de Oosterse sferen, turquoise zeelandschappen en warme woestijnzanden op. Waar ooit alleen woestijn was, vinden we vandaag de hoogste gebouwen ter wereld, de meest luxueuze hotels en de meest gewaagde architectuur die samengaat met historische paleizen en overblijfselen van de lange en rijke Arabische geschiedenis.

Abu Dhabi en Dubai zullen je verrassen met hun gedurfde, futuristische architectuur. En het eiland Sir Bani Yas zal je betoveren met een safari als geen ander tussen de mangroven, de woestijn en de beschermde baaien. Verder is er ook nog Oman en het spectaculaire koraalrif Khor Fakkan, Khasab en Muscat. Reis naar de Emiraten, en dompel je onder in de duizend-en-één-nacht sfeer...

Populaire cruise-bestemmingen

Heb je nog vragen? Of wil je graag een voorstel ontvangen? Aarzel dan niet ons te contacteren! We overlopen je wensen, voorkeuren en budget, en stellen een vrijblijvende offerte voor je op:

       Niki: nbaeten@tritontravel.be    of    Stephanie: sverbeeck@tritontravel.be

Steeds welkom in onze kantoren na afspraak.

Vertel ons jouw reisplannen.

Zakelijk, privé, of in groep
Je krijgt steeds een hoogst ervaren expert of team toegewezen.