Citytrips in het voorjaar

Citytrips in het voorjaar

Jan 26, 2022

Reizen

Het voorjaar is het perfecte moment voor een citytrip in Europa, wanneer alles gloeit en bloeit, en de temperaturen aangenaam zijn. Een romantisch (verlengd) weekend weg met je partner, een avontuur met je kinderen, er even tussenuit met vrienden, of een moeder-dochter tripje: een citytrip is áltijd een goed idee. In dit blogartikel lijsten we de meest populaire (én onze favoriete) citytripbestemmingen voor je op.

1. Barcelona

Barcelona: ongetwijfeld een van de meest bruisende steden van Spanje. Hier kan werkelijk iedereen z'n gading vinden: een dagje strand, een terrasje doen met verse pinchos, of de stad verkennen per fiets.

2. Rome

Het romantische Rome. Met bezienswaardigheden om u tegen te zeggen. Van het beroemde Colosseum, de indrukwekkende Trevifontein, tot het prachtige Vaticaanstad. Las tussendoor een pauze in voor een cappuccino of een Italiaanse gelato.

3. Valencia

De sinaasappelbomen, brede zandstranden en pannen vol paella lachen je tegemoet in Valencia! Ook met kinderen is het hier echt leuk: bezoek L'Oceanografic (grootste aquarium in Europa) of de dierentuin, gegarandeerd een succes! Of leer Valencia kennen via haar gastronomie: een tour met 10 proeverijen, van sardines tot croquetas de jamon. En vergeet de heerlijke Rioja niet...

4. Londen

Het populaire Londen mag niet ontbreken in dit lijstje. De stad leeft, bruist en geeft enorm veel energie. Start je dag met een stevig Engels ontbijt, bezoek iconische bouwwerken, wandel in één van de vele parken, en shop er op los!

5. Lissabon

De stad van de zeven heuvels met schilderachtige, smalle straatjes. Stap in de iconische gele tram die je door Lissabon voert. Tijdens een welverdiende pauze, geniet je in de zon van een heerlijke kop koffie met een Pastel de Nata. Klinkt geweldig, toch?

6. Parijs

Een blijvende klassieker. Begin je dag met een heerlijk ontbijt, en ga vervolgens op zoek naar de hotspots en verborgen plekjes voor de mooiste Instagram foto's.

7. Boedapest

Zeg je Boedapest, dan zeg je romantische bruggen en thermale baden. Deze stad aan de Donau bestaat uit 2 delen: Boeda en Pest. Totaal verschillend van elkaar - Ga ze snel zelf ontdekken! Verder domineren prachtige architecturale bezienswaardigheden de stad.

8. Berlijn

Tijdens een citytrip Berlijn kom je ogen te kort! Er is zoveel te zien en te beleven... Doe eens iets anders, en ontdek de stad van op het water, waan je in het rijke verleden van de Duitse hoofdstad of shop een nieuwe garderobe op de Kurfürstendamm. De dag sluit je af in één van de vele culinaire hotspots.

9. Wenen

Dat Wenen oubollig is, mag je meteen laten varen. Je vindt er heel wat Instagrammable plekjes, van hippe restaurants met mooie binnentuinen, tot imposante gebouwen van grootse kunstenaars. En ook leuk is het Schmetterlinghaus: een vlindertuin in het Palmenhaus, een prachtige serre in Jugendstil-stijl. Genoeg te zien en te doen dus!

10. Kopenhagen

Alle bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar, waardoor je in korte tijd veel ziet én beleeft in Kopenhagen. Ook je kinderen vervelen zich hier niet: het pretpark Tivoli is één van de oudste attractieparken ter wereld, wissel van de wacht in Amaliënborg, skaten, rennen en klimmen, enz. Reis je met de wagen? Combineer dan een bezoek aan Legoland met een citytrip Kopenhagen. Gegarandeerd een succes!

Wil je liever op citytrip naar een eerder atypische stad? Ook dan kan je uiteraard bij ons terecht! Neem contact met ons op en vertel ons jouw wensen en budget, wij gaan hier vervolgens mee aan de slag!

(Inspiratie: TUI Reisblog)

Vertel ons jouw reisplannen.

Zakelijk, privé, of in groep
Je krijgt steeds een hoogst ervaren expert of team toegewezen.